V-ați întrebat vreodată ce se ascunde în spatele expresiei "desfătați-vă ochii cu asta"? Adevărul este că, deși mâncarea ar trebui să vă gâdile papilele gustative, călătoria către cele mai memorabile mese începe cu ochii.
Legătura dintre culoare, anticipare și gust este îngropată adânc în subconștientul tău. Textura și formele mâncării din fața ta te ajută să creezi o imagine mentală a aromelor care vor urma.
Acesta este un prim exemplu de programare primitivă. Creierul tău îți va spune că, dacă ingredientele au culori strălucitoare și proaspete, probabil că sunt sigure pentru consum. Din contră, când alimentele par negre sau au nuanțe de verde murdar, creierul îți va sugera, probabil, că ar fi mai bine să le eviți.
Există chiar și unele culori pe care este greu de imaginat că le poți mânca! De exemplu, albastrul; este o culoare rară în natură, deci nu este ceva ce te-ai aștepta să vezi prea des în farfurie. Dar bucătarii și stiliștii culinari pot face lucruri uimitoare cu afinele, porumbul albastru, cartofii albaștri și bomboanele și cocktailurile albastre care fac culoarea la fel de apetisantă ca oricare alta.
Am întrebat-o pe stilista noastră culinară cum ar „cânta blues-ul mâncărurilor”:
Mâncarea este una dintre marile plăceri ale vieții, iar consumul de ingrediente proaspete și colorate nu a fost niciodată mai popular. Poți încerca aceste tehnici bine testate acasă, atunci când dorești un moment axat pe mâncare, și pentru a face să cânte culorile din farfurie.
- Uimește cu roșu mai intens - adăugă culoare și aromă cu fructe de pădure și cireșe liofilizate sau pudră, atunci când coci fursecuri, brioșe sau biscuiți.
- Treci de la cald la rece când gătești verdețurile - opărește broccoli, mazărea sau fasolea verde în apă puternic sărată, înainte de a le arunca în apă cu gheață. Astfel, își vor păstra culoarea proaspătă și vibrantă.
Ploom X oferă și un festin vizual pentru ochi. Cu X capace viu colorate din care poți alege, de ce să nu explorezi paleta de culori Ploom X?