GHIDUL PENTRU ÎNCEPĂTORI DE VAPARE PENTRU FUMĂTORI ADULȚI

Ghidul începătorului în lumea vapatului

Pentru fumătorii adulți care iau în considerare schimbarea, terminologia de vapare poate fi complicată atunci când ești familiarizat cu limbajul simplu care înconjoară fumatul. Acest ghid pentru începători pentru vapare își va oferi toate informațiile de care ainevoie pentru a înțelege totul. De la terminologia vapării până la cum să începi să vapezi  și de la cum să vapezi, la cât costă să vapezi.

O introducere în alternative

Noțiunea de alternativă la țigările tradiționale este departe de a fi nouă și  chiar este mai veche decât ai crede. Prima cerere de brevet pentru o țigară electronică sau un dispozitiv de vapare a fost făcută în anii 1930. Totuși, a durat încă 70 de ani până să sosească primul dispozitiv de vaporizare de succes, când farmacistul și inventatorul chinez Hon Lik a introdus un produs care a funcționat pentru livrarea nicotinei în 2003.

Dezvoltarea produselor din tutun încălzit a urmat o cronologie similară, primele produse ajungând pe piață în anii 1980 și 1990, înainte de rafinarea continuă din anii 2000. Poți descoperi cum Ploom a fost în fruntea inovației în acest articol, Istoria tutunului încălzit.

Un scurt ghid de terminologie pentru vaping

Ca orice tehnologie modernă, lumea vapingului vine cu un limbaj propriu și cu o gamă largă de produse din care să alegi. Dacă te intrebi cum să începi să vapezi, atunci este bine să știi că vaporizatoarele se împart în trei categorii mari:

Țigara electronică clasică, sau e-cig - cea mai mică și mai simplă dintre vaporizatoare, concepută pentru a fi folosită o singură dată și apoi aruncată.

Pod vape – un dispozitiv care include o baterie și un pod înlocuibil (capsula înlocuibilă) pentru utilizare continuă.

Mod box-ul – cunoscut pentru forma sa pătrată, acestea sunt cele mai mari și mai puternice dispozitive de vaporizare disponibile și sunt făcute pentru vaporatorii mai experimentați. Vin cu un rezervor reîncărcat și adesea cu o gamă de setări de putere.

Indiferent de stilul de vaporizare pe care îl alegi, rezervorul preumplut, înlocuibil sau reîncărcat conține un lichid care este alcătuit din ingrediente precum glicerină vegetală, propilenglicol, arome și nicotină. Numele lichidului variază de la o marcă la alta, dar cele mai comune sunt e-lichidul, e-juice sau sucul de vape – tot același lucru, doar numele diferă.

Vaporii sunt fabricați într-un atomizor care conține sursa de căldură și un fitil care transportă sucul de vape. Când inhalați, sucul de vaporizare este încălzit și produce norul „ca de fum” atât de familiar în lumea vapingului.

Prin comparație, produse precum Ploom X Advanced produc și vapori pe care să-i inhalezi, dar utilizează un stick modern de tutun încălzit Sobranie. Rezervele cu tutun de incalzit  Sobranie sticks arată familiar și sunt făcute din hârtie, filtru și tutun. Stickul este încălzit (fără să se ardă vreodată) în interiorul cupei unice HeatFlow a lui Ploom X Advanced pentru a produce vapori.

Așadar, de ce ai nevoie pentru a vapa?

Cum să vapezi este simplu, trebuie doar să decizi ce dispozitiv și e-lichid crezi că va funcționa cel mai bine pentru tine.

Înainte de a începe, totuși, este util să întelegi că vapingul nu este ca și cum ai fuma o țigară. Rețineți că nicotina este adăugată la sucul de vape și, prin urmare, are o gamă largă de puncte forte. Deci, în funcție de ce tip de fumător ești, poate vei dori să alegeți produsul și lichidul pe baza unei combinații de preferințe de aromă și de intensitatea nicotinei.

Acest articol, Este tutunul încălzit vapare, conține mai multe informații despre diferențele dintre aceste două alternative la țigări.

Explorează blogul Ploom

Descoperă cel mai recent conținut, știri și actualizări.

Pentru a accesa site-ul nostru și pentru a afla mai multe informații despre Ploom, este necesar să fii adult, consumator existent de produse din tutun și/sau țigarete electronice, rezident în România. Te informăm că produsul Ploom nu e lipsit de riscuri și cauzează dependență.

Te rugăm să confirmi că ai peste 18 ani și ești consumator existent de produse din tutun și/sau țigarete electronice

Confirmă